Skip to main content

Brukerinnsikt om tekst

VideoklippElever gi uttrykk for at de ikke ønsker for lange tekster. Språk anbefaler at artikler ligger på 600-800 ord. I noen tilfeller er visueltdet ogbedre å dele opp i flere artikler enn å ha svært lange tekster. Å sjekke lesbarhetsindeksen ved å bruke en liks-kalkulator gir et populærtpekepinn mediumom forhvor mangelette elever.eller Dettunge er viktig at innholdet er relevant, at videoen ikke er så lang, og at den har et klart pedagogisk formål. Noen ganger bærer videoen ressursen, andre ganger er videoklippet en del av øvrige fagstoffetsetningene i en artikkel.artikkel er. Aktivt språk, klarspråk og det å henvende seg direkte til elevene er bra. Punktlister som trekker fram det viktigste innholdet gir elevene god oversikt. 

Mulig med noe her, men kanskje bedre å løse på en annen måte.
Det er viktig med en faglig ramme rundt et filmklipp. Skal vi aktivisere forkunnskap? Trenger eleven å lese/kunne noe før hen ser filmen? Hva skal eleven gjøre etter hen har sett filmen?

VideoTekst og universell utforming

VideoerTekst er ikkenormalt sett tilgjengelig for enmange. delArtikler brukere.blir Videoermer skaltilgjengelige hafor tekstalternativ (WCAG 1.1.1.). Vi løser det normalt settelever med tekstinglese- og skrivevansker og elever med kognitive utfordringer når de har gode og relevante mellomtitler og god struktur. Forklaring av video.vanskelige Noenord videoergjør erogså synstolket.teksten Imer tilleggtilgjengelig. kan noe av innholdet i videoen gjengis i tekst i selve artikkel. Det er viktig medat godetitler visuellehar kontraster,riktig overskriftnivå, og at lydentabeller erformatteres god.riktig, Taleslik at skjermlesere gjengir innholdet på riktigte. væreBilder tydelig.og filmer skal ikke ha innbrent tekst. 

Les mer: UU og ...tekst. 

Innsikt fra brukertester

Mange punkter? lag mellomtitler (middels)

  • moment
  • moment
  • moment

Rapporter

Lenke til

Eksempler med innholdstypen

Dersom vi har delt opp punktene i innsiktlisten over bruker vi samme mellomtitler og "konsept" her.
Ressurslenke 1   Retorikk (NDLA)
Beskrivelse 2-3 setninger om hvorfor eksemplet trekkes fram/relevant å nevne

x2-3

Relatert innhold