Brukerinnsikt om image hotspots
Elever er ofte positive til H5P-typen image hotspots. De forstår designet og klikker seg inn på punktene. De vil ikke at det skal være for mye innhold bak klikkpunktene. Vi anbefaler at selve klikkepunktene har en god kontrastfarge til bakgrunnsbildet.
Image hotspots og universell utforming
Fokusrekkefølgen på klikkpunktene må bli riktig. Legg inn klikkpunktene i riktig rekkefølge og test ut med tastatur. Gi hvert "item" et logisk navn, slik at de som bruker skjermleser får lest opp riktig tittel. Tekst skal være kodet som tekst. Eventuelle bilder skal ha alt-tekst. Hvis det er et mer komplekst bilde/modeller eller lignende kan du lage tekstalternativ under. Tekstalternativet kan ligge i en ekspanderbar boks eller du kan skrive/utdype i teksten på siden. For å gjøre siden lettere å bruke for de som bruker skjermleser anbefaler vi deg å bruke en overskrift (H2 eller H3) på siden i ED som introduserer image hotspots.
Les mer:Uu: H5P (generelt)
Innsikt fra brukertester
Mange punkter? Lag mellomtitler (middels overskriftnivå).
-
Elevene liker godt image hotspots: –Fint å kunne klikke på det jeg lurer på, heller klikking enn at det bare hadde vært et bilde på sida med streker ut til ei liste med forklaringer.
- Elever ønsker ikke at det skal være så mye tekst bak klikkpunktene.
-
Elever setter pris på bilder, video og H5P i fagartikler.
- Modeller med tekst kan noen ganger bli enklere å forstå dersom ulike elementer er klikkbare og kort forklart. Her anbefaler vi at hovedtrekk om modellen også blir skrevet med tekst på fagsiden.
Brukertestrapporter
Eksempler med innholdstypen
Dersom vi har delt opp punktene i "Innsikt fra brukertester" over, bruker vi samme mellomtitler og inndeling her. Hvert eksempel settes opp med lenke til den aktuelle sida først. Deretter følger en beskrivelse av eksempelet. Slik:
NDLA: [Tittel på side]
Beskrivelse: to–tre setninger om hvorfor eksempelet trekkes fram, eller hvorfor det er relevant å nevne
Relatert innhold
Skrevet av Stina Grolid.