Skip to main content

Brukerinnsikt om interaktivt innhold

VideoklippMange erelever visueltsetter ogpris et populærtinteraktive mediumelementer for mangenettsidene elever.våre. Interaktivt innhold lar elevene "gjøre noe". Det er viktig at innholdetinteraktivt innhold har en funksjon, er relevant,lett atå videoenbruke ikkeog er så lang,forstå og at denvi gjør det så universelt utformet som mulig. Vi bruker godkjente H5P-typer for å lage interaktivt innhold, og vi har etogså klartfått pedagogiskbestilt formål.noen simuleringer og vi bygger inn noe eksternt, interaktivt innhold. Noen ganger er det en interaktiv ressurs som "rerrer" videoenhele ressursen, for eksempel et oppgavesett, andre ganger er videoklippetdet en del av øvrigeen fagstoffetfagartikkel ieller en artikkel.oppgaveside.

Mulig med noe her, men kanskje bedre å løse på en annen måte.
Det er svært viktig å ta hensyn til universell utforming når vi planlegger og lager interaktivt innhold. Her er det lurt å få råd av deskkontakt og andre som er erfarne med eninnholdstypen fagligog rammeuniversell rundt et filmklipp. Skal vi aktivisere forkunnskap? Trenger eleven å lese/kunne noe før hen ser filmen? Hva skal eleven gjøre etter hen har sett filmen?utforming.

VideoInteraktivt innhold og universell utforming

VideoerH5P er ikke såmindre tilgjengelig for en del brukere. Videoer skal ha tekstalternativ (WCAG 1.1.1.). Vi løser det normalt sett med teksting av video.våre Noen videoer er synstolket. I tillegg kan noe av innholdet i videoen gjengis i tekst i selve artikkel.brukere. Det er viktigofte medkombinasjon godeav visuelleflere kontraster,medier slik som bilde, tekst og atvideo, lydenog eri god.tillegg Talekommer det en egen navigasjon som kan være tydelig.krevende å bruke. En hovedregel er at viktig fagstoff skal ligge i fagartikkel (i ED). Viktig fagstoff må ikke kun bli presentert i en H5P. H5P krever mer av brukeren og er tidkrevende i produksjon og vedlikehold. 

Les mer: UUUU: H5P (generelt) og ...UU: Kodekammer

Innsikt fra brukertester

Mange punkter? lag mellomtitler (middels)

Generelt om interaktivt innhold i H5P

  • momenthdhd

Kodekammer og 360

  • det er viktig med et tydelig faglig fokus
  • momentfor- og etteroppgaver er viktig for å utnytte det faglige i kodekammeret
  • momentdet må være lett å bruke og lett å forstå
  • det må være en tydelig start og slutt, og det må være en tydelig progresjon (lag en god tittel, fin forside og god avslutning)
  • historiefortelling kan egne seg godt
  • lærerveiledning er til stor hjelp

Rapporter

LenkeBrukertest tilTidsmaskinen (26.10.22)

Eksempler med innholdstypen

Dersom

Kodekammer viTidsmaskinen (NDLA)
I ingressen skjønner du at det skal være en reise i historien og du kommer fort til en introduksjonsvideo om hittebarnet Cathrine. Videoen setter stemninga og er en introduksjon til temaet og spillet. Før spillet får brukeren en del instruksjoner. Spillet er bygd opp slik at brukere skal samarbeide og gå fra rom til rom og løse oppgaver. Det er samme navigasjon fra rom til rom via dører. Etter spillet er det en rekke ulike oppgaver med puslespillmetoden. Kodekammeret har deltblitt opp punktene i innsiktlistenutviklet over brukerlang vi samme mellomtitlertid, og "konsept"har her.
Ressurslenkeblitt 1noe justert Retorikketter (NDLA)
Beskrivelseinnspill 2-3fra setningerbrukertester. om hvorfor eksemplet trekkes fram/relevant å nevne

x2-3

Relatert innhold